Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksekokulu ve Devrek Ticaret ve Sanayi Odası’nın birlikte yürüttüğü ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2015 yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı kapsamında desteklenen “Devrek’te Un Sanata Dönüşüyor” projesi kapsamında 01-05 Aralık 2015 tarihleri arasında İtalya’ya teknik gezi düzenlenmiştir.
Proje Koordinatörü Cihat YABAN (Devrek TSO Genel Sekreteri), Proje Koordinatör Yardımcısı Öğr Gör.Şule KIYCI (BEÜ Devrek MYO Müdür Yardımcısı), Proje Koordinatör Yardımcısı Öğr Gör.Afitap BULUT (BEÜ Devrek MYO Otel, Lokanta ve İkram Hiz. Böl.Başkanı) ve Proje Yürütme Ekip Üyeleri ve BEÜ Devrek MYO Aşçılık Programı öğretim elemanları Öğr. Gör. İhsan KAZKONDU, Öğr. Gör. Sercan KADAM, Öğr. Gör. Gökhan ŞALLI olmak üzere 6 kişiden oluşan ekip İtalya’nın Venedik şehrinde oldukça verimli temaslarda bulundular.
Proje ekibi; Venedik’te yer alan Turizm ve Gastronomi eğitimi veren Barbarigo Enstitüsü (Vocational Institute), yerel küçük işletmelere destek veren ve özellikle yerel yiyecekler için pazarlama stratejilerini geliştirerek küçük işletmeleri destekleyen bir kuruluş olan Wigwam Clubs Italia Enstitüsü ziyaret etti. Ziyaretlerde kurum yetkilileri ile yapılan toplantıların ardından, bilgilendirme sunumları gerçekleştirilmiştir. İtalya’nın yöresel bir tatlısı olan “pontelongo” nun üretimine ve pazarlama çalışmalarına ilişkin bilgi alan proje ekibi Pontelengo ve diğer yöresel tatlıların üretimini yapan bir imalathaneyi ziyaret etti ve incelemelerde bulundu. Dünyanın en tanınmış mutfakları arasında yer alan İtalyan mutfağında yöresel unlu mamüllerin üretimine ve pazarlanmasına ilişkin incelemelerin yanı sıra bu ürünlerin satış yerleri de ziyaret edilmiş, özellikle paketleme şekilleri incelenmiştir. Teknik gezi sonunda edinilen bilgiler doğrultusunda Devrek’te beyaz baklava ve kömecin pazarlama faaliyetlerine ilişkin çalışma yapılarak rapor hazırlanacaktır.









