TARİHÇE

Uluslararası ilişkiler Koordinatörlüğünün tarihi, Bülent Ecevit Üniversitesi’nde Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik programı altında LLP / Erasmus Programı aktivitelerinin geniş çaplı şekilde yürütülmeye başladığı 2003 yılında başlar. Bülent Ecevit Üniversitesi (Eski adıyla Zonguldak Karaelmas Üniversitesi) 2004 yılında Erasmus Sözleşmesi ile ödüllendirilmiştir. 2010 yılına kadar, uluslararası ilişkiler alanında personel ve öğrenci hareketliliğini de kapsayan tüm aktiviteler, Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından yapılmıştır. Daha sonra değişim aktivitelerine daha yoğun şekilde odaklanmak amacıyla Öğrenci ve Öğretim Elemanları Değişim Programları Koordinatörlüğü kurulmuştur. 2010-2014 yılları arasında, değişim ve uluslararası ilişkiler alanındaki aktiviteler bu iki farklı, ancak sürekli işbirliği içerisindeki birim tarafından yürütülmüştür. 2015 yılının Ocak ayında ise Dış İlişkiler Genel Koordinatörlüğü kurulmuştur ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü, çalışmalarına bu birim çatısı altında devam etmektedir.