BEÜ’nün Uluslararası İşbirlikleri Ağına Güney Amerika da Eklendi

BEÜ’nün Uluslararası İşbirlikleri Ağına Güney Amerika da Eklendi: Arjantin’in Ulusal Arturo Jauretche Üniversitesi ile İşbirliği Anlaşması İmzalandı

Arjantin’in başkenti Buenos Aires’e 25 km mesafede bulunan Ulusal Arturo Jauretche Üniversitesi (UNAJ) ile 2015 yılının Eylül ayında başlayan ilişkiler sonucu bir ikili işbirliği anlaşması imzalandı. Harılanacağı üzere Dış İlişkiler Genel Koordinatörlüğü 15-18 Eylül 2015 tarihlerinde İskoçya’nın Glasgow şehrinde düzenlenen Avrupa Uluslararası Eğitim Derneği (EAIE)’nin eğitim fuarına katılmış ve dünyanın çeşitli ülkelerindeki saygın üniversitelerle temaslar kurulmuştu.

Arjantin’in en saygın üniversiteleri arasında yer alan Ulusal Arturo Jauretche Üniversitesi, kurulduğu 2011 yılından beri yükselen başarı grafiği ve öğrenci sayısındaki artışla Arjantin’in en hızlı büyüyen üniversitesi konumundadır. Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Mühendislik alanlarında faaliyet gösteren üniversite her yıl kurulan yeni bölümleriyle hem Arjantinli hem de dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen uluslararası öğrenciler için cazibe merkezi konumundadır. Özellikle sağlık bilimleri ve enerji alanlarında işbirliğine açıktır. Üniversitenin Petrol Mühendisliği bölümü enerjinin ve enerji kaynaklarının öneminin giderek arttığı günümüz dünyasında stratejik öneme sahiptir. İmzalanan işbirliği anlaşması kapsamında geliştirilecek proje ve ortak programların BEÜ’ye önemli katkılar sunması beklenmektedir. Ayrıca 12-14 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenlenecek 3. Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi’ne UNAJ’dan katılım gerçekleşmesi ve davetli öğretim üyeleri ile kurulacak temaslar kapsamında işbirliklerinin kısa sürede geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Anlaşmanın imzalanmasıyla yeni bir kıtayı daha BEU’nün işbirlikleri ağına eklemiş olan Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü, Ulusal Arturo Jauretche Üniversitesi ile işbirliği faaliyetlerini geliştirmek isteyen bölüm başkanlarımız ve akademik personelimize yardımcı olmaya hazırdır.

Ulusal Arturo Jauretche Üniversitesi’nin fakülte ve bölüm listesi aşağıda verilmiştir. Ayrıntılı bilgilere UNAJ’ın https://www.unaj.edu.ar/ sayfasından erişilebilir.

• Tıp
  • Biyokimya