BEÜ’de Uluslararası Öğrencilerimizin Katıldığı “Mini Dünya Kupası” Düzenlendi

68 farklı ülkeden 972 uluslararası öğrencinin öğrenim gördüğü üniversitemizde, uluslararası öğrenciler arasında halı saha futbol turnuvası düzenlendi.  24 Nisan – 03 Mayıs 2018 tarihleri arasında Farabi Kampüsü halı sahası, mini Dünya Kupası’na üçüncü kez ev sahipliği yaptı.

Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü’nün organize ettiği futbol turnuvasında 8 farklı ülke yer aldı. Turnuvada Azerbaycan, Fas, Türkmenistan, Filistin, Afrika, Afganistan, Suriye ve Yemen ülkeleri öğrenciler tarafından temsil edildi. Bir hafta boyunca oynanan maçlarda, seyircilerin oluşturduğu ambiyans heyecan verici bir atmosfer oluşturdu.

Azerbaycan ve Türkmenistan takımlarının oynadığı mini Dünya Kupası finali seyircilere de keyifli anlar yaşattı. Final maçında Türkmenistan takımı Azerbaycan takımını yenerek turnuvada şampiyon oldu. Finalist olan ve şampiyon olan takımlara kupa ve madalyaları Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Murat İnce, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Femi Gür ve Erasmus+ Koordinatörü Öğr. Gör. Dinçer Biçer tarafından takdim edildi.